layoutelementlayoutelement
Horsens Museum 

Byarkivet åbner igen i nye lokaler på Horsens Museum.

Med udgangspunkt i bogen ”Horsens i 50'erne”, fortæller museumsinspektør Merete Bøge Pedersen og redaktør Ole Sohn  d. 23. april om arbejdet med bogen, og om byens udvikling i 50’erne.

Allan AOF

Vi gentager successen med de guidede ture, som er arrangeret i samarbejde med AOF Horsens-Hedensted. Der er tale om betalingsarrangementer med arkæolog Allan Skov Larsen som turleder. 

I løbet af 2019 kan du blive klogere på Gudenåens kulturhistorie, mens du kører bil, støvsuger eller går en tur derude, hvor det hele fandt sted. Det skal en ny podcastserie sørge for. I foråret 2019 producerer GudenåSamarbejdet en række podcasts, hvor Gudenåens museer deler ud af deres store viden om Gudenåens historie.

I en ny udstilling i forhallen viser Horsens Museum et fint udvalg af den store DANICO produktion. Keramikfabrikken DANICO blev grundlagt i 1919 af pottemageren Niels Peder Nielsen og købmand Carl Corfitzen. DANICO-navnet er en sammensætning af bogstaverne ”DA” for Danmark, ”NI” for Nielsen og ”CO” for Corfitzen.